Değerli Hemşerilerim,

Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, Kıymetli Dernek Üyelerimiz, Çorum’un ilçesi Sungulu’nun şirin bir köyüdür İnegazili. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz, mütevazi ve samimi insanların yaşadığı bir Anadolu köyüdür.

Türkiye’nin en çok göç veren illerinin başında gelen Çorum gibi, İnegazili Köyü’de dünyanın dört bir tarafına gurbetçi göndermiştir. Bugün yurtdışında, İstanbul’da, Ankara’da, Kocaeli’de, Bursa’da, Antalya’da velhasıl ülkemizin dört bir yanında gurbetçilerimiz yaşamaktadır.

En yoğun olarak yaşadığımız ve 1950 yılından itibaren yerleşmeye başladığımız İstanbul’da yaklaşık 1500 kişilk bir aileyi temsil etmekteyiz. Evet, İnegazili Köyü Derneği… Adı köy derneği ancak, kurumsal alt yapısı oturmuş, mali yapısı güçlü, kendi imkânları ile satın aldığı dernek merkezinde faaliyetlerini sürdüren güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Değerli İnegazili’ler, dernekçilik üyeler olmazsa yapılacak bir iş değildir. Derneğine sahip çıkan, dernek faaliyetlerine katılan, elini taşın altına koyan, her daim bizlerle birlikte olan üyelerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Hiçbir maddi menfaati bulunmaksızın, işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan, bazı günler geç saatlere kadar toplantılarımız yaptığımız, tek gayesi derneğine köylüsüne hizmet etmek olan, çok değerli yol arkadaşlarıma, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine, çabalarından dolayı minnettar olduğumu belirterek çok teşekkür ediyorum.

Değerli üyeler, bu bir bayrak yarışıdır. Her birimiz aldığımız bayrağı bir adım daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Şu anda derneğimizde oldukça vizyoner genç arkadaşlarımız, tecrübeli büyüklerimiz bulunmaktadır. Bu bayrağın bir adım daha ileriye taşımamızda yardımcı olan tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

YAZARIN DİĞER YAZILARI

”Büyük işler, önemli atılımlar; ancak birlikte çalışma ile elde edebiliriz.” (Mustafa Kemal Atatürk)